سرآمد انتخاب هوشمندانه

طرح جدید دولت برای بازنشستگان

سرپرست پژوهشکده بیمه از بررسی لایحه جدید بیمه‌ای برای بازنشستگان در دولت خبر داد و گفت: طبق این لایحه، در کنار بیمه پایه، از بیمه‌های بازرگانی هم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان استفاده می‌کنیم.

سرپرست پژوهشکده بیمه از بررسی لایحه جدید بیمه‌ای برای بازنشستگان در دولت خبر داد و گفت: طبق این لایحه، در کنار بیمه پایه، از بیمه‌های بازرگانی هم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان استفاده می‌کنیم.

یکم آذرماه امسال بود که روابط عمومی کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی اعلام کرد که خبری از بیمه تکمیلی نیست؛ این مسئله نگرانی بسیاری از بازنشستگان را تشدید کرد. اما پس از چند روز علیرضا نمازی، مدیرعامل آتیه‌سازان حافظ از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی خبر داد.

اکنون هم لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه، خبر از طرح جدید دولت برای بیمه تکمیلی بازنشستگان می‌دهد. او امروز، شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳، در نشست خبری با خبرنگاران درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: «لایحه دولت همین است که بخشی از ذخیره بازخرید کارمندان دولت، بایک سازوکاری در کنار بیمه پایه بعنوان بیمه تکمیلی بازنشستگی در پایان دوره خدمت پرداخت شود. این بیمه جدا از بیمه تکمیلی درمانی است که الان بازنشستگان دارند.»

در این میان باید به این نکته اشاره کرد که تمدید بیمه تکمیلی، تمام دغدغه بازنشستگان نیست. علاوه بر این موضوع، بازنشستگان از نبود شفافیت در خدمات تحت پوشش و افزایش ناگهانی حق بیمه‌ها گلایه دارند. آن‌طور که تسنیم به نقل از نمایندگان کانون‌های بازنشستگی نوشته بود، بسیاری از بازنشستگان حتی از توان پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی برخوردار نیستند؛ در حالی که این خدمات برای پوشش هزینه‌های سنگین درمانی ضروری است.

در این باره، علی دهقان کیا، رئیس کانون کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از روند بیمه تکمیلی گفته بود: «اگرچه می‌بایست درمان پایه به کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی داده شود، اما به دلیل کاهش کمیت و کیفیت خدمات درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی را به بازنشستگان تحمیل کردند.»

بر اساس آمار سازمان تأمین‌اجتماعی، این سازمان بیش از چهار میلیون پرونده فعال برای مستمری بگیران دارد و از این میان نزدیک به ۳ میلیون پرونده مربوط به بازنشستگان است و همچنین حدود ۲۰۰ هزار پرونده به از کار افتادگی اختصاص دارد. بیش از یک میلیون پرونده نیز مربوط به بازماندگان است.

ارسال نظر