بازار سرمایه از نفس افتاد
دومین ریزش بزگ بازار سرمایه در زمستان امسال سبب شد شاخص بورس بار دیگر در کف مقاومتی خود یعنی محدوده دو میلیون واحدی قرار گیرد.

بازار سرمایه بار دیگر با ریزشی در ارتفاع ۱۶ هزار واحد در سومین روز هفته مواجه شد تا عقب نشینی شاخص این سیگنال را به سرمایهگذاران بدهد که هنوز خبری از بازگشت بازار سرمایه در میان نیست . پیش از این ریزشی ۱۹ هزار واحدی در آخرین روز دی ماه در بورس به ثبت رسیده بود.
سهامداران دچار سندروم استکهلم شدهاند
به گزارش خبرآنلاین سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی در صفحه شخصی خود کنایه تند و تیزی به وضعیت بازار سرمایه زد و نوشت: کسانی که هنوز در بورس ماندهاند دچار سندروم استکهلم شدهاند. این جملات نشان میدهد نه حالا بلکه در روزهای پیش رو نیز خبری از بازگشت بازار سرمایه و بهبود وضعیت به چشم نمیخورد. ریزش بازار سرمایه در شرایطی تداوم دارد که پیش از این در زمان رشد دلار نیز حرارت بازار کم شده بود و غقب نشینی تداوم یافته بود. از سوی دیگر در موعد عقبنشینی نرخ ارز نیز سرمایهها راه حافظ را ترجیح نداده بازاری دیگر را برگزیده بودند. ریزشها در شرایطی رخ میدهد که دولت سیزدهم وعدههای دور و درازی را برای بازار سرمایه در سر داشت.
بورس به کدام سو میرود؟
کارشناسان معتقدند بورس تحت تاثیر دخالتهای دولتی از رشد بازمانده و اگر سیگنالی دال بر دخالت ردیافت نکند، قابلیت رشد را خواهد داشت. بهنام صمدی در این خصوص به خبرانلاین گفته است: بازار سرمایه واقعا نسبت به بقیه بازارها، از تورم نرخ دلار عقب است. یعنی خیلی از سهمها با دلار ۲۸ هزار تومان معامله میشوند و بازار از نظر بازدهی نسبت به سایر بازارها عقب است.
وی تاکید میکند: به نظر میرسد اگر تنشها فروکش کند، میتواند تا پایان سال به سقف قبلی که در اردیبهشتماه ثبت کرده بود، برسد؛ به خصوص اینکه گزارشهای ۹ ماهه خوبی داشتیم.
این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار در سال ۱۴۰۳ تصریح میکند: در نیمه اول سال، مجامع را داریم و از الان برای خیلیها قیمتها جذابیت دارد که بخرند و سود مجامع را از اردیبهشت تا تیرماه بگیرند. به نظر من بازار میتواند در سال آینده وضعیت رو به رشد صعودی داشته باشد؛ به خصوص اینکه فعلا بازار ارز هم تکان خورده است و این، یک پارامتر موثر روی بازار سرمایه و سوددهی شرکتهاست.