سرآمد انتخاب هوشمندانه

اختصاصی سرانه؛

افزایش قیمت برای سرعت لاک پشتی / حجم اینترنت بلعیده می‌شود

کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: مدت‌ها است که کاربران از نبود کیفیت لازم در خدمات اینترنت باوجود افزایش هزینه‌ها و مصرف زودهنگام بسته‌ها گله‌مند هستند.

افزایش قیمت برای سرعت لاک پشتی / حجم اینترنت بلعیده می‌شود

حجم بسته اینترنت شما به پایان رسید؛ این پیامکی است که این روزها در مدت کوتاهی پس از خرید بسته اینترنتی به‌دست شما می‌رسد. کافی‌ است برای خرید بسته‌های اینترنت سری به سایت‌های اپراتورها یا اپلیکیشن‌های مختلف بزنید؛ در این فضاها علاوه بر حذف حجم‌های بیش از ۷ گیگ ماهانه، حتی اگر بسته دوماهه ۱۲گیگی را نیز تهیه کنید هم تفاوت چندانی نمی‌کند و پس از مدت کوتاهی پیامک پایان بسته برای شما ارسال خواهد شد. ازسوی دیگر سرعت لاک‌پشت‌وار اینترنت امکان استفاده از فیلترشکن را نمی‌دهد تا بخواهیم اتمام بسته را به گردن این فیلترشکن‌ها به‌اصطلاح بیگانه بیندازیم. درست یک ماه پیش، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد به‌شرط افزایش کیفیت با افزایش تعرفه‌ها موافقت شده است، اما حالا نه‌تنها خبری از اینترنت پرسرعت نیست، بلکه همان سرعت قبلی را نیز از دست داده‌ایم. حال که اپراتورها «به مرگ گرفتند که به تب راضی شویم» مشکلی با گرانی ۳۰ درصدی نداریم، اما کاش حداقل با همان سرعت لاک‌پشتی قبل، بسته‌های اینترنتی کمی ماندنی بود.

افزایش نارضایتی مصرف‌کنندگان از اپراتورها

کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات درباره شکایت کاربران مبنی بر اتمام سریع بسته‌های اینترنت گفت: در چند ماه اخیر نارضایتی مصرف‌کنندگان افزایش یافته است. مدت‌ها است که کاربران از نبود کیفیت لازم در خدمات اینترنت باوجود افزایش هزینه‌ها و مصرف زودهنگام بسته‌ها گله‌مند هستند. بهترین راهکار این است که شفافیت بیشتری در این زمینه صورت گیرد و سازمان تنظیم مقررات به‌عنوان ناظر بر فعالیت اپراتورها فضای اطمینان‌بخشی را برای کاربر ایجاد کند و از لحاظ فنی نیز امکانی را برای مصرف‌کننده در نظر گیرد تا میزان مصرف تنها در کنترل سرویس‌دهنده نباشد و نهادهای بالاتر نیز بتوانند این موضوع را ارزیابی کنند. اما در نهایت تنها سازمان تنظیم مقررات به شکایت کاربران رسیدگی می‌کند. وی با اشاره به شروط در نظرگرفته شده برای افزایش تعرفه اینترنت بیان کرد: طی ۱۰ سال اخیر نتوانستیم متناسب با اینترنت جهانی پیشرفت کنیم. در گذشته زیرساخت‌های مخابراتی بسیاری از کشورهای همسایه عقب‌تر از ایران بود، اما اکنون اوضاع بهتری در حوزه فناوری دارند. متاسفانه در مقایسه پیشرفت اینترنت کشور با دنیا یا حتی کشورهای همسایه درمی‌یابیم نتوانستیم موفق عمل کنیم و از آنها عقب افتادیم.

نقره‌کار با اشاره به اینکه استفاده از فیلترشکن سبب مصرف حجم زیادی از بسته‌های اینترنتی می‌شود، افزود: استفاده از فیلترشکن بار مضاعفی را به شبکه‌ای با ساختار ضعیف تحمیل می‌کند. هنگامی که امکان تقویت زیرساخت‌های سخت‌افزاری وجود ندارد، دست‌کم باید برخی از نرم‌افزارها را از فیلتر خارج کنند تا بار مضاعف فیلترشکن‌ها نیز کاهش یابد. در واقع اگر تعرفه استفاده از اینترنت داخلی نصف اینترنت بین‌الملل است با استفاده از فیلترشکن به‌دلیل اینکه از کشور دیگری وارد صفحات داخلی شدیم اینترنت در تمام مدت، اینترنت بین‌الملل محسوب می‌شود و بسته زودتر به اتمام می‌رسد. همچنین با استفاده از فیلترشکن ناامنی افزایش می‌یابد و هجوم هکرها نمود بیشتری خواهد داشت.

هیچ‌کس پاسخگو نیست

این کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به اینکه می‌توان کاهش سرعت اینترنت را ناشی از محدودیت دسترسی به فیلترشکن‌ها دانست، گفت: وقتی هیچ نهادی در زمینه کیفیت پایین اینترنت پاسخگو نیست، ابهامات بسیاری به‌وجود می‌آید. بر این اساس احتمال اینکه کاهش کیفیت اینترنت با هدف محدودیت دسترسی به فیلترشکن‌ها صورت گرفته باشد دور از ذهن نیست. باید توجه داشته باشیم که با کاهش سرعت اینترنت تمام خدمات مربوط به این حوزه با مشکل روبه‌رو می‌شود، این در حالی است که اکنون اینترنت در حوزه سلامت کشور نیز به کار گرفته می‌شود و گاهی حتی جان انسان‌ها با وضعیت اینترنت ارتباط دارد. در مجموع اگر عمدی پشت این جریان است، نه‌تنها بخش اقتصاد کشور بلکه سلامت انسان‌ها نیز با خطر روبه‌رو می‌شود، اما امیدواریم این کیفیت پایین فقط ناشی از زیرساخت‌های ضعیف باشد.

مشکل در زیرساخت‌های فنی

نقره‌کار در بیان راهکاری برای ارتقای کیفیت اینترنت در کشور گفت: اگر بتوانیم از نرم‌افزارها و سرویس‌دهندگان بین‌المللی برای اندازه‌گیری مصرف اینترنت استفاده کنیم، شاهد بهبود روند فعلی خواهیم بود، اما متاسفانه کشور ما از لحاظ زیرساخت‌های فنی دچار مشکلاتی است که همچنان نتوانسته به توسعه لازم در بخش فناوری دست یابد.

ارسال نظر