اختصاصی سرانه؛
ابتلا به بیماریهای مزمن اقتصادی / برنامهای برای تحقق اهداف نداریم
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: متاسفانه درگیر یکسری بیماریهای مزمن اقتصادی هستیم که از دهه ۵۰ آغاز شد و باید بهدنبال راهحل اقتصادی برای آن باشیم.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در گفتوگو با سرانه درباره تولیدات صادراتمحور بیان کرد: بیشتر حجم صادرات ما را مواد خام برپایه محصولات نفتی و معدنی تشکیل میدهند و ۷ درصد آن نیز مربوط به محصولات باغی است. کشور ما اصلا تولید صادراتمحور ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی تولیدات، تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه نیست، افزود: این موارد همه معلول هستند و باید دنبال علت اصلی بود. علت اصلی مشکلات موجود در اقتصاد نبود مدل و ایده است. در واقع مشکل اصلی اقتصاد، نبود ایدهای است که براساس آن برنامهریزی کرد که با ادامه این روند اقتصاد به هیچ نقطه خوشایندی نخواهد رسید.
افزایش نرخ دلار
حریری با اشاره به اینکه علت افزایش نرخ دلار همیشه اتفاقات سیاسی است، گفت: اقتصاد مبتنی بر برنامه، شوکهای بازار را پیشبینی و اندازهگیری میکند. این در حالی است که نرخ ارز بیشترین تاثیر را از روابط سیاسی میگیرد. متاسفانه درگیر یکسری بیماریهای مزمن اقتصادی هستیم که از دهه ۵۰ آغاز شد و باید بهدنبال راهحل اقتصادی برای آن باشیم.
وی با اشاره به جنگهای منطقهای و ناامنیهای موجود به صمت گفت: بیشک تاجر علاقهمند به جهانی است که در صلح و امنیت کامل باشد، زیرا به این واسطه بازار خرید و فروش رونق خواهد گرفت، اما واقعیت دنیا از گذشته تاکنون این نبوده و قدرتهای سیاسی اجازه برقراری چنین امنیتی در دنیا را نمیدهند.
پیشبینی ۱۴۰۳
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در پیشبینی وضعیت اقتصاد سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: امیدواریم امسال شاهد اتفاقات خوبی باشیم؛ اتفاقات خوب هم نیازمند ملت خوب است که سپس تبدیل به حاکمیت خوب شود. وقتی ملت خوبی نداریم، نباید توقع وقوع اتفاقات خوب را داشته باشیم. وقتی سفارت کشور مورد حمله قرار میگیرد و برخی برای فروش دلارهای خود با نرخ بالاتر خوشحال هستند، صحبت از اقتصاد مبتنی بر منطق نیست. وقتی تورم ۴۰ درصدی را پشت سر گذاشتیم و هنوز افزایش ۲۴ درصدی نرخ نقدینگی داریم بیشک در سال ۱۴۰۳ باز هم بر حجم نقدینگی افزوده خواهد شد.